FORSLAG TIL UDFLUGTER MED BØRN

Tag dine børn, familie eller venner med ud og gå en tur på Tisvildevejens afmærkede ruter. Her er et væld af muligheder for at få gode oplevelser, bevæge sig og opdage naturen sammen.

TURFORSLAG

  • Turforslag 1: Haldbjerg Shelters og Solbjerg Engsø
  • Turforslag 2: Kilderne i Gribskov
  • Turforslag 3: Fugletur til Nejede Vesterskov

Haldbjerg Shelters og Solbjerg Engsø

Her findes nogle fantastiske rammer for en rigtig familietur, hvor nærvær og fællesskab er i fokus. Spis en medbragt madpakke på Haldbjerg Shelters arealer, hvor der både findes bålplads, borde og bænke og ikke mindst toilet og vand. Gå enten ind i Gribskov eller langs med Solbjerg Engsø, hvor du måske kan opleve de fantastiske havørne.

Parkering: Haldbjerg Shelters, Kagerupvej 21, 3200 Helsinge

Offentlig transport: Bus 363 (Helsinge-Gilleleje), stå af ved Solbjergvej i Kagerup. Fra København, tag toget til Hillerød og med Lokalbanen videre til Kagerup, gå eller tag bussen til Solbjergvej.

Pris: Udgiften til transporten. Det er gratis at benytte Haldbjerg Shelters faciliteter til at spise en madpakke. Ønsker I at benytte Haldbjerg Shelters faciliteter i længere tid eller overnatte i en af deres shelters, kan du booke og se priser på deres hjemmeside

Besøg kilderne i Gribskov

Både Grønnekilde og Hvidekilde i Gribskov har bålpladser og er velegnet til skovture med madpakker eller grill. Der er bålhytter og der ligger som regel brænde til fri afbenyttelse.

Parkering: For enden af Skovvej, Mårum, 3230 Græsted

Offentlig transport: Bus 363 (Helsinge- Gilleleje), stå af i Mårum ved Skovvej. Fra København, tag toget til Hillerød og videre med Lokalbanen til Kagerup, gå fra stationen ind i skoven. Se kortet.

Pris: Udgiften til transporten.
Derudover er det gratis at benytte bålhytterne.

Fugletur til Nejede Vesterskov

Turen igennem Nejede Vesterskov byder på et rigt fugleliv og en fantastisk natur. Ude ved fugletårnet, vil der være gode chancer for at se havørnene og det er også her I kan spise en medbragt madpakke.

Parkering: P-pladsen ved Nejede Vesterskov, Ravnsbjergvej 18, 3400 Hillerød.

Offentlig transport: Bus 820 R (Hillerød St. – Helsinge St.)
Stå af ved parkeringspladsen ved Nejede Vesterskov.

Pris: Udgiften til transporten.
Derudover er det gratis at benytte fugletårn mv.

Turinspiration

På naturstyrelsens hjemmeside finder du forslag og inspiration til aktiviteter med børn i naturen. fx skattejagt og vandhulssafari.

På Haldbjerg Shelters hjemmeside finder du ligeledes gode forslag til aktiviteter, bl.a. appen naturquiz, som kan downloades på en smartphone.

Få god inspiration til andre ture på Naturstyrelsens nye hjemmeside udinaturen.dk

Nye ture

Juli, 2024

  Tilmeld nyhedsbrev
SUBSCRIBE TO NEWSLETTER

Dear visitor. Please feel free to subscribe to our newletters and be informed about latest news, events and updates.

I agree with the Terms & Conditions
  Subscribe
* we hate spam and never share your details.
×