Gå ESRUM-TISVILDEVEJEN

 Oplev natur- og kulturoplevelser alene
eller i hyggeligt samvær med andre

Læs mere her

ESRUM – MÅRUM

Denne del af ruten går fra Esrum Kloster til Mårum og byder på den smukke natur i Grib Skov. Undervejs passerer du den første af flere hellige kilder på ruten. Den første, der ligger ganske tæt på Esrum Kloster, er Daniels Kilde. Der er mange andre seværdigheder i Gribskov. Skulle du være interesseret i at udforske disse, har Naturstyrelsen tegnet et kort over en del af dem.

Når du forlader Esrum Kloster, og begiver dig ind i Grib Skov, passerer du Esrum Sø på din venstre side på vej mod Parforcejagtlandskabet, som i 2015 blev udpeget til UNESCOs Verdenskulturarv. Når du træder ud af skovbrynet ved Mårum Hegn med skovfogedboligen ”Mårumhus” på din højre hånd, ser du Mårum foran dig, med kirken som et tydeligt vartegn. 

MÅRUM – ANNISSE

På denne del af ruten passerer du blandt andet helligkilden Grønnekilde. Røret man ser stikke ud af brinken siges at være et efterladenskab ”Jens Omgang”, som engang måtte stikke sit gevær ind i jorden i skrænten for ikke, at blive taget med dette i hånden. Jens Omgang var en krybskytte, som levede på egnen i 1800-tallet. Vandet i kilderne er renere end vand fra vandhanen.


Prøv selv, og se om du kan smage forskel.

ANNISSE – RAMLØSE

Turen fra Annisse til Ramløse går langs Arresøens bred ad en fredelig lille sti. I vikingetiden var Arresø en fjordarm, som strakte sig ind i landet ude fra Kattegat med et bredt udløb mellem Arrenakke og Asserbo. 

Undervejs på denne strækning er der gode muligheder for at opleve søens dyreliv. Sidst på ruten kommer du til ”Ramløse Bakker”, som er et smukt kuperet område ned mod søen. Annisse har fra gammel tid været beboet, hvilket de mange gravhøje fra oldtiden er synlige beviser på. Der findes i dag rester af 8 bevarede høje med jættestuer, som er fredet. Ved Annisse by rager et næs ud i Arresø, og navnet Annisse betyder da også ’ved næsset’.

RAMLØSE – TISVILDE

En oplevelsesrig dag. Turen går gennem de naturskønne områder Ellemosen, Tibirke og Tisvilde Hegn. I Tisvildeleje er Skt. Helens grav et besøg værd. 

Fra Tisvilde vil du gå ad vejen med de gamle sommerhuse på din højre side, og med skoven på din venstre side. Grænsen mellem skov og bebyggelse er mange steder smukt kantet af et stengærde og en lang række gamle egetræer, der følger dig helt til Tisvilde. 

Oktober, 2024

Nye ture

  Tilmeld nyhedsbrev
SUBSCRIBE TO NEWSLETTER

Dear visitor. Please feel free to subscribe to our newletters and be informed about latest news, events and updates.

I agree with the Terms & Conditions
  Subscribe
* we hate spam and never share your details.
×