Pilgrimsvandring sommer 2021

Sommerpilgrimsvandringen på Esrum-Tisvildevejen er en helt unik og eksklusiv kulturvandring, der går fra Esrum Kloster til Tisvildeleje og videre til Vejby. Tag med på denne helt unikke vandring i Kongernes Nordsjælland.

 

Du vil blive guidet gennem nogle af de smukkeste og mest varierede landskaber, Danmark kan byde på.  Undervejs vil guiderne fortælle om det flere hundrede år gamle kulturlandskab, med bl.a. historier om Esrum Klosters munke, kongemagtens indflydelse på landskabet, den store sandflugt og områdets mange helligkilder.

 

Kom med bag kulissen i landsbyerne og de helt særlige arrangementer, der helt eksklusivt er lavet for vandrerne på den store sommerpilgrimsvandring. Varmt velkommen!

Program 

Tidspunkt: Fra den 1. til den 6. juli 2021

Vandring: Arrangeret vandring inkl. overnatning, forplejning og guide

Længde: I alt ca. 60 kilometer, med daglige etaper der varierer mellem 12-17 km

Antal deltagere: Max. 20 personer

 

Varighed: 6 dage med 5 overnatninger

I år har vi udvidet turen med en dag ekstra for at give dig mulighed for at opleve endnu mere af det Esrum-Tisvildevejen har at byde på. Vandringen byder på seks dage fyldt med mangfoldige kultur-og naturoplevelser i Nordsjællands smukke landskab, skove og landsbyer. Ruten følger de smukkeste strækninger fra Esrum Kloster igennem landsbyerne Mårum, Annisse, Ramløse, Tibirke, Tisvilde ved Helene Kilde og ender i Vejby. 

Praktisk: Yderligere information, som fx. pakkeliste bliver udsendt til deltagerene i rimelig tid inden turen.

Obs: Program for årets tur bliver offentliggjort snarest her på hjemmesiden. Sommerpilgrimsvandring bliver snart sat til salg. Send os en mail, hvis du ønsker at få besked så sender vi et link. Send mail til: admin@tisvildevejen.dk

Pris: 4.495 kroner

I prisen er inkluderet mad, oplevelser, bagagekørsel, guide og overnatning. Med udgangspunkt i de nuværende kendte retningslinjer fra regeringen, bliver sommerpilgrimsvandringen gennemført.

 Oplevelser på Sommervandringen

Mød lokalsamfundene 

Du vil opleve frivillige og ansatte i kirker, mølle- og kulsvierlaug, forsamlings- og menighedshuse på ruten, som inviterer indenfor og bidrager til deres del af fortællingen. Mød møllerne, der både fortæller om og viser det gamle håndværk frem og kulsvierne, der fortæller om kulsvidning i Gribskov. Garbolund åbner helt eksklusivt for besøg i deres vinmarker, og vi skal selvfølgelig smage på vinen. 

Vi skal også bydes velkommen i en præstegårdshave, til folkekøkken i et forsamlingshus og meget mere. Du vil blive budt på utallige gastronomiske eventyr, fællessang, andagter, koncerter, yoga og masser af hyggelige stunder med de andre vandrere og de frivillige i landsbyerne. Overnatningerne er også udover det sædvanlige, du vil bl.a. få mulighed for at sove i forsamlingshuse og lavvu.

De lokale møder

Den store indsats og samarbejdet mellem de mange forskellige interessenter resulterer i en stor og uforglemmelig oplevelse for deltagerne. Langs ruten præsenteres og involveres kirker, landsbysamfund, forsamlingshuse, foreninger og laug, som de unikke kulturhistoriske rammer de er. For eksempel vil du i Mårum møde kulsvierne. I Annisse vil den smukke bevaringsværdige vingård Garbolund være rammen for dit ophold. Lokale dygtige musikere afholder koncerter undervejs, hvor bl.a. afslutnings-koncerten i Tibirke Kirke er en utrolig stemningsfuld afslutning på fire dages mangfoldige kulturindtryk.

Der gøres en indsats for et æstetisk udtryk af høj kvalitet ved forplejningen, ligesom vi arbejder med at gøre madoplevelsen til en særlig erindring. Maden leveres dels af lokale frivillige, dels af den lokale forening Gribskov Spisekammer, som er en sammenslutning af fødevareproducerende virksomheder. Gribskov Spisekammer anvender fortrinsvis økologiske og lokalt producerede råvarer.

.

I dialog hos Kulsvierne

Nærvær

Vi kan stadig, som moderne mennesker, troende eller ikke-troende, nok have gavn af at blive revet ud af vores materialistiske hverdag og komme lidt tættere på den nære og fjerne omverden, det som sker inden i os, og det der er større end os selv, og som måske opleves og sanses bedst gennem nærværet i naturen, og i det åbne møde med andre mennesker.

Guides på den store sommervandring

Alt på ruten formidles af mennesker, som har forskellige indsigter og forankring i kulturen og naturen. Der er dels de højt motiverede lokale folk, dels fagpersoner som naturvejleder, skovens ansatte eller arkæologer. Dette medvirker til en engageret, virkelighedsnær formidling og en samlet oplevelse af meget høj kvalitet.

Du vil opleve natur og kultur både gennem stemninger og konkret kulturformidling. Du vil komme til at opleve og fornemme områdernes kendetegn og historier fra før og nu. Du ledes gennem Nordsjælland af den dygtige formidlere og naturvejledere og får et kort tilsendt inden rejsens begyndelse. Du behøver ikke at følges med flokken hele tiden. Hvis du går i almindeligt roligt tempo, med pauser, vil du være fremme til måltider, andagter m.m. 

 

Nye ture

Januar, 2022

  Tilmeld nyhedsbrev
SUBSCRIBE TO NEWSLETTER

Dear visitor. Please feel free to subscribe to our newletters and be informed about latest news, events and updates.

I agree with the Terms & Conditions
  Subscribe
* we hate spam and never share your details.
×
X