OMRÅDET

Planlæg din tur på Esrum-Tisvildevejen, med vandrekort eller kortbog og vælg hvilken etape, der tiltaler dig mest

Læs mere her

Lokal kultur og berigende kulturoplevelser 

Der er en stor tæthed af kulturseværdigheder på Tisvildevejen. Vi ser det som en af vores store opgaver, at være med til at formidle disse steder, så de spændende og vigtige fortællinger ikke går tabt. 
På Tisvildevejen vil man kunne opleve formidling af både fagpersoner som arkæologer og naturvejledere, men vi arbejder også konkret med den lokale, stedbundne ægte og dedikerede formidling, som leveres af lokale med et dybt kendskab til deres ’eget’ stede, og som er den formidling der kan kendes på at den som fortæller ’ikke kan lade være’. Du vil møde de mennesker, der lever deres liv her, og som af hjertet gerne vil øse af deres viden om egnen og den historie og kultur, der knytter sig til netop ”deres” sted.   

Oplevelser leveret af lokale

Mange af de oplevelser vi vil formidle gennem Esrum-Tisvildevejen, hviler på indsatser som gøres af de lokale foreninger. Det er menneskerne i de lokale foreninger som leverer de helt unikke oplevelser, som du vil kunne opleve på de mange kulturspots på Esrum-Tisvildevejen. Oplevelser som eksisterer i forvejen, men som vi ønsker at sætte i system i forhold til vandreruten.

Vi vil skabe en platform for planlægning af oplevelser – et årshjul for oplevelser gennem Nordsjælland, som man kan planlægge sin rejse efter, og dermed få så meget af det Nordsjælland er, med sig hjem som muligt!

Læs mere herunder om hvilke ture, vi udbyder lige nu.

Esrum-Tisvildevejen og menneskene bag

Tisvildevejen næres af værdier som nærhed, dedikation og autenticitet.
Disse værdier tilføres af lokale frivillige aktører, små erhvervsdrivende og andre dedikerede mennesker, gennem kærlighed og tilknytning til deres egn og et kæmpe engagement i projektet.

Esrum-Tisvildevejen er både bygget på frivillighed og får liv af de frivillige kræfter i foreningen Esrum-Tisvildevejen. De frivillige arrangerer løbende vandringer fra en til flere dages varighed. De står til rådighed og er klar til at formidle det helt særlige ved den nordsjællandske natur.

Tisvildevejen dyrker lokale netværk på tværs af landsbyer, mobiliserer fællesskaber, understøtter lokale erhverv og styrker den bæredygtige turisme. Projektet udfolder og forstærker gennem de stedbundne processer, de enkelte landsbyers værdier og liv. 

Læs om Esrum-Tisvildevejens 4 etaper

Fra Esrum – Mårum (Klik her)

Vandringen langs 1. etape (mørkegrøn rute), går fra Esrum Kloster til Mårum og byder på den smukke natur i Grib Skov. Undervejs passerer du også den første af flere hellige kilder på ruten. Den korte rute er ca. 11 km. og den længste rute er over 18 km.

Fra Mårum – Annisse (Klik her)

Vandringen på 2. etape (lysegrøn rute) går, efter en velfortjent nats søvn på et af overnatningsstederne i Mårum eller Kagerup, videre mod Annisse. Undervejs passerer du en række kilder, der i den lokale folketro havde helbredende virkning. Den korte rute er ca. 19 km. lang og den længste rute er ca. 26 km. lang. 

 

Fra Annisse – Ramløse (Klik her)

Turen fra Annisse til Ramløse, som er Esrum-Tisvildevejens 3. etape (gul rute) går langs Arresøens bred ad en fredelig lille sti. Undervejs er der gode muligheder for at opleve søens dyreliv. Sidst på ruten kommer du til ”Ramløse Bakker”, som er et smukt kuperet område ned mod søen. Ruten er ca. 12 km. lang.

Fra Ramløse – Tisvilde (Klik her)

En oplevelsesrig dag. Turen går gennem de naturskønne områder Ellemosen, Tibirke og Tisvilde Hegn (orange rute). I Tisvildeleje er Skt. Helens grav et besøg værd. Den korte rute måler ca. 19 km. Den lange rute er på ca. 23 km

 

 

Klik her for at komme til Esrum-Tisvildevejens Interaktive Vandekort

Planlæg din tur med vandrekort

Planlæg din færd langs Esrum-Tisvildevejen før I tager afsted.

Digital løsning: 
Klik her for at dykke ned i rutens mange muligheder digitalt og besøg vores Interaktive Vandrekort her på siden.

Fysisk løsning:
Foretrækker du en fysisk kopi du kan have i hænderne på vandreturen?
Køb bog og kortmappe inden afrejse, til lige dele inspiration og planlægning.
Læs mere om vores vandrekort og bog ved at klikke her

 

 

Nye ture

Januar, 2021

  Tilmeld nyhedsbrev
SUBSCRIBE TO NEWSLETTER

Dear visitor. Please feel free to subscribe to our newletters and be informed about latest news, events and updates.

I agree with the Terms & Conditions
  Subscribe
* we hate spam and never share your details.
×
X